Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Navijači West Hama mogu zamijeniti svoje dresove s imenom Payeta

payet

Navijači West Ham Uniteda imat će priliku zamijeniti svoje dresove s imenom sada već bivšeg fudbalera tog kluba Dimitrija Payeta za one bez imena po sniženoj cijeni, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zamjenica direktora kluba Karen Brady na Twitteru je napisala da navijači mogu zamijeniti svoje dresove s imenom Payeta koji je prešao u Marseille.

“Vratite svoje dresove s Payetovim imenom u bilo koji od klupskih fan shopova i možete u zamjenu dobiti novi uz nadoplatu od 25 funti (30 eura)”, poručila je Brady.

Inače, West Hamov dres kratkih rukava početkom sezone koštao je 55 funti (65 eura), a sada je snižen na 36.66 funti (43 eura).

Payet je dogovorio prelazak u francuski Marseille iz kojeg je 2015. godine stigao u West Ham United.

Transfer vrijedan 29 miliona eura dogovoren je u nedjelju, a Payet je odmah otputovao u Francusku na ljekarski pregled nakon kojeg će potpisati ugovor.

Za West Ham je zabilježio 60 nastupa i postigao 15 golova. Prošlog februara je sa tim klubom potpisao petipogodišnji ugovor, podsjeća Sky Sports.

Dimitri Payet je u London stigao u ljeto 2015. godine u transferu vrijednom 12,5 miliona eura. U londonskom klubu je odigrao dobru sezonu, a “čekićare” je odveo do sedmog mjesta u prvenstvu.

Do sada je igrao za AS Excelsior, Nantes, Saint-Étienne, Lille, Marseille. U dresu reprezentacije Francuske je u 32 nastupa postigao osam golova.