Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Navijačima Napolija zabranjeno gostovanje kod Juventusa

napoli

Ministarstvo unutrašnji poslova Italije donijelo je odluku da se zabrani dolazak navijača Napolija na gostujuću utakmicu njihovog kluba 29. oktobra u Torinu protiv Juventusa.

Navijačima Napolija i prošle sezone je zabranjeno putovanje na gostovanje u Torinu, a odluka je produžena i na ovosezonski derbi dva velika rivala. Kao razlog se navodi intezivan rivalitet između dva kluba koji je u prošlosti dovodio do velikih sukoba, pa su iz MUP-a Italije naglasili da se u cilju “javne sigurnosti” zabrana nastavlja, izvještavaju italijanski mediji.

“Za utakmicu Juventus – Napoli, koja je zakazana za 29. oktobar u 20:45 sati u Torinu, zabranjena je prodaja ulaznica stanovnicima regije Campania. Osim toga biće zatvorena sjeverna tribina, koja se uobičajeno koristi za gostujuće navijače. Mjera je usvojena na preporuku Odbora za analizu sportskih priredbi pri Ministarstvu unutrašnjih poslova. Njen cilj je da zaštiti javnu sigurnost i sigurnost ljudi od rizika povezanih sa s velikim rivalstvom dva kluba, koje je u prošlosti dovodilo do sukoba”, kaže se između ostalog iz MUP-a Italije.

Da je dozvoljeno navijačima Napolija da prisustvuju derbiju sljedećeg vikenda, vjerovatno bi tenzije dodatno porasle zbog prelaska njihovog nekadašnjeg ljubimca Gonzala Higuaina u Juventus.