Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Navijački rat u Beogradu, izrešetan vođa navijačke grupe “Zabranjeni”

Alen Kostić
Alen Kostić

Navijač Partizana Alen Kostić teško je ranjen u pucnjavi koja se oko dogodila u beogradskom naselju Železnik.

Iz MUP-u su potvrdili da se dogodila pucnjava.

-U Ulici radnih akcija, ispred broj 26 zatečena je povrijeđena osoba. Povrede je najverovatnije zadobila vatrenim oružjem i prevezena u Urgentni centar – kažu u MUP-u.

Kako saznaje “Blic”, on je upucan puškom.

– Prema našim informacijama pucnjava se dogodila na adresi Radnih akcija 47. Povređeni muškarac star oko 30 godina prevezen je na reanimaciju u Urgentni centar – kažu u Hitnoj pomoći.

Podsjetimo, u Rakovici se ranije danas već desila pucnjava u kojoj je ranjen navijač Vladimir Mileusnić. Kako “Blic” saznaje grupa navijača potukla se u parku između stambenih zgrada u Ulici Stevana Opačića, a jedan od mladića se izdvojio iz opšteg meteža i krenuo da bježi na parking.

Alen Kostić (27), zvani Kubi, vođa Partizanove navijačke grupe “Zabranjeni”, već je ranjavan 2013. godine u Železniku, kada je nepoznati napadač u njega ispalio četiri hica iz pištolja.

Rat “Alkatraza” i “Zabranjenih”

Kostić je ranjen u nogu, a policija ispituje da li je to bilo upozorenje ili promašaj.

Kostić je do 15. oktobra 2013. bio u pritvoru zbog sumnje da je 27. avgusta štanglom pretukao Jugoslava D. (44). Protiv njega je pokrenuta istraga zbog pokušaja ubistva, i on je do sredine oktobra bio u Okružnom zatvoru, a onda je pušten da se brani sa slobode.

Grupa navijača Partizana poznata kao „Alkatraz“, čiji je vođa Đorđe Prelić, u stalnom je sukobu sa „Zabranjenima“, među kojima je jedan od vođa Alen Kostić. Njihov rat traje od septembra 2011. godine.

Đorđe Prelić

Đorđe Prelić

Uprkos tome što je Prelić dugo van Srbije jer je u bjekstvu još od ubistva francuskog navijača Bricea Tatona u Beogradu, on ipak preko svojih najodanijih huligana kontroliše čitavu navijačku grupu i održava sukob sa „Zabranjenima“.

Prelić je u februaru uhapšen u Španiji, po potjernici Srbije koja ga traži zbog ubistva Tatona.

Sukob „Alkatraza“ i „Zabranjenih“ izbio je, navodno, zbog toga što su „Zabranjeni“ optužili pripadnike „Alkatraza“ da su “policijske cinkare i mafija”.

S obzirom na to da se navijačke grupe obično bave veoma unosnim poslovima, a među najunosnije spada dilovanje droge, lakše je povjerovati da je stvarni sukob izbio oko podjele teritorija i samim tim i unosnih zarada od trgovine narkoticima.