Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Adrian Mariappa

“Ne znam kako sam se zarazio, niti osjećam ikakve probleme”

Adrian Mariappa

U Premier ligi je procesuirano 748 testova u 19 klubova, a još se čekaju rezultati iz Norwich Cityja, u kojem je testiranje obavljeno u utorak, kad su klubovi krenuli s beskontaktnim treninzima

Prva serija testova na koronavirus među igračima i članovima stručnih štabova engleskih premierligaša donijela je šest pozitivnih rezultata u tri kluba.

Jedan od zaraženih je pomoćni trener Burnleyja Ian Woan, tri su pozitivna testa stigla iz Watforda, a dva iz neimenovanog kluba. Watfordov defanzivac Adrian Mariappa sam se oglasio i otkrio da je on jedan od zaraženih, ali tvrdi da nema pojma kako je pokupio virus i da ne osjeća nikakve simptome.

Preostale dvije pozitivne osobe iz Watforda su članovi stručnog štaba.

“Bilo je to za mene veliko iznenađenje jer skoro uopće nisam izlazio iz kuće. Osim povremenog vježbanja i šetnje s djecom, uglavnom sam bio kod kuće, školovao djecu i održavao formu. Živim vrlo mirno, ne partijam ni ne izlazim pa stvarno ne znam kako sam ga pokupio”, rekao je Mariappa za Telegraph.

“Nemam nikakve simptome i sjajno se osjećam. Zastrašujuće je da se možeš osjećati apsolutno dobro, praktički ne izlaziti iz kuće i svejedno dobiti virus. Da se nisam vratio treninzima i bio testiran, ne bih ni znao da imam virus i normalno bih se ponašao”, rekao je Jamajčanin, koji mora u sedmodnevnu izolaciju, baš kao i ostala petorica zaraženih.

U Premier ligi je procesuirano 748 testova u 19 klubova, a još se čekaju rezultati iz Norwich Cityja, u kojem je testiranje obavljeno u utorak, kad su klubovi krenuli s beskontaktnim treninzima.

Još i prije nego što je objavljeno da su u Watfordu trojica zaraženih, kapiten Troy Deeney rekao je da se ne namjerava vraćati treninzima u klubu iz straha od zaraze te je odlučio i dalje raditi po individualnom programu kod kuće, a njegov primjer slijedili su i neki suigrači.

“Moj sin ima pet mjeseci i poteškoće s disanjem. Ne želim se vratiti s treninga i dodatno ga ugroziti”, objasnio je Deeney.

Premier liga prekinuta je 13. marta, a prema sadašnjim planovima, nastavak se očekuje 12. juna. Do kraja sezone trebaju se odigrati još 92 utakmice.