Fudbal

Pojačanje u stručnom štabu

Nelson Dida trener golmana Milana

02/08/2020

Kako ugledni italijanski mediji javljaju 46-godišnji Dida će od sljedeće sezone preuzeti posao Luigija Turcija, dosadašnjeg trenera golmana u seniorskom sastavu

Prema navodima italijanskih medija trener Stefano Pioli, koji je nedavno produžio saradnju sa Milanom, trebao bi dobiti pojačanje u stručnom štabu. Naime, od naredne sezone trener golmana bi trebao biti Brazilac Nelson Dida, prenosi Anadolu Agency (AA).

Dida je do sada radio u omladinskog pogonu Milana za koji je tokom sjajne golmanske karijere branio čak deset godina. Naime, vratio se na San Siro prošle godine i preuzeo ulogu trenera golmana u sastavu do 17 godina.

Kako ugledni italijanski mediji javljaju 46-godišnji Dida će od sljedeće sezone preuzeti posao Luigija Turcija, dosadašnjeg trenera golmana u seniorskom sastavu.

Dida je osim za Milan tokom karijere branio za Vitoriju, Cruzeiro, Lugano, Corinthians, Portuguesu, Gremio i Internacional u kojem je 2015. godine okončao golmanski put. Na golu reprezentacije Brazila, s kojom je bio svjetski šampion 2002. godine, stajao je 90 puta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.