loše vijesti za "Zmaja"

Nema nikakve šanse da Gojak ispuni uslov iz ugovora s Torinom?!

gojak-dzeko-bih

Reprezentativac BiH otišao je u Italiju nakon što je Dinamo osigurao nastup u Evropa ligi

Bh. reprezentativac Amer Gojak gotovo sigurno će se na ljeto vratiti u zagrebački Dinamo, nakon što mu istekne posudba u Torinu, piše Index.

Reprezentativac BiH otišao je u Italiju nakon što je Dinamo osigurao nastup u Evropa ligi. Torino je njegovu posudbu platio 500.000 eura i obvezao se otkupiti Gojakov ugovor ako veznjak najmanje deset utakmica započne u početnoj postavi.

Gojak je nešto još i igrao kod Marca Giampaola, koji ga je i doveo, pa je pet puta bio u početnoj postavi, ali nakon što je ekipu preuzeo Davide Nicola, Gojak je odigrao samo 29 minuta.

Kako sad stvari stoje, nema nikakve šanse da Gojak ispuni uslov iz ugovora prema kojem bi ga Torino morao kupiti i sve je izvjesnije da će se vratiti u Maksimir.

Tamo će bh. reprezentativac zateći sve boljeg Kristijana Jakića, razigranog Majera i nezamjenjivog Arijana Ademija i pitanje je hoće li se uspjeti izboriti za mjesto u ekipi. Naravno, Torino može otkupiti 24-godišnjeg veznjaka i ako on ne ispuni uslov, ali to je iz ove perspektive teško očekivati.