Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nema predaje: Buffon brani protiv Engleske i Argentine

buffon-pret-a-stopper-zlatan

Ginaluigi Buffon, 40-godišnji golman torinskog Juventusa, prema navodima italijanskih medija, dobiće poziv u reprezentaciju za dvije prijateljske utakmice u martu ove godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Buffon je posljednju utakmicu za Italiju odigrao 13. novembra 2017. godine u revanšu baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Švedske. Nakon neuspjeha “azzura“ u nekoliko navrata je najavio da je tekuća sezona vjerovatno posljednja za njega, ali posljednjih dana je dao naslutiti kako je moguće da će promijeniti odluku, posebno ukoliko mu Juventus ponudi novi ugovor.

Sada italijanski mediji izvještavaju kako će ga privremeni selektor Luigi Di Biagio pozvati za prijateljske utakmice protiv Engleske i Argentine. Ranije se smatralo da bi se na tim susretima Buffon mogao oprostiti od dres sa državnim grbom, ali izgleda da je takav rasplet sve manje vjerovatan.

Buffon nikada nije osvojio Evropsko prvenstvo, a nije isključeno da ostane u fudbalu do narednog koje će se održati 2022. godine, kada bude imao 42 godine.

Legendarni golman je istakao da će nastaviti karijeru ukoliko osjeti da nije dovoljno dobar, ali prema onome što pokazuje ove sezone teško je očekivati da će se penzionisati na kraju tekuće sezone.

Buffon je tokom karijere nosio dres samo dva kluba, Parme i Juventusa. I dalje je najskuplji golman u istoriji fudbala sa transferom od 52 miliona eura 2001. godine iz Parme u Juventus. Na golu Italije do sada je stajao čak 175 puta po čemu je rekorder u reprezentaciji.