Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kraj Bundeslige: Haos u Hamburgu, Dortmundu “visila” LP, Ibišević strijelac

hsv

Uzbudljivo oproštajno popodne u Bundesligi, obilovalo je golovima, neobičnim rezultatima, kao i nemilim scenama.

Dobili smo sve odgovore, ostalo je još da se odigra baraž za opstanak u ligi.

Ono što je bilo poznato odranije, to je da je Bayern osvojio šestu šampionsku titulu u nizu, da je Schalke kao drugoplasirani osigurao plasman u Ligu prvaka, a da je posljednjeplasirani Keln ispao iz lige.

Naredne sezone, pored Kelna, nećemo gledati ni ekipu Hamburga, kojoj ni današnja pobjeda nad Moenchengladbahom (2:1) nije bila dovoljna da se pomjeri sa pretposljednjeg mjesta na tabeli.

Pred kraj utakmice ogorčeni navijači Hamburga zasuli su teren bakljama zbog čega je utakmica bila prekinuta, te uopšte više nije ni nastavljena.

Jake policijske snage su stale pred navijače kako bih spriječili da uđu na teren.

U isto vrijeme, Wolfsburg je na svom terenu bio bolji od Kelna, “Vukovi” su slavili sa 3:1 i sa dva boda više od Hamburga završili na 16. poziciji. To znači da će Wolfsburg igrati u baražu za opstanak, a rival će mu biti Kiel, trećeplasirana ekipa iz “Cvajte”.

u centru pažnje danas je bila trka za Ligu šampiona, posebno duel Hoffenheima i Dortmunda, ekipa koje su se uz Leverkusen borile za mjesto među prve četiri ekipe.

Hoffenheim je pred svojim navijačima slavio sa 3:1, zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu i tako izborio plasman na treće mjesto na kraju ove sezone, koje vodi u Ligu prvaka.

Ovakav ishod doveo je do toga da Dortmund do posljednjih minuta strepi za poziciju broj četiri, jer je u isto vrijeme Leverkusen ubjedljivo vodio protiv Hannovera, a gol razlika je odlučivala. Ipak, u finišu su “Farmaceuti” posustali, Hannover je smanjio na konačnih 3:2, pa je Dortmund posljednji putnik u Ligu prvaka.

Leverkusen će tako u Ligu Evrope, kao petoplasirani, a Leipzig će u kvalifikacije za Ligu Evrope, poslije veoma ubedljive pobede u Berlinu protiv Herthe – 2:6. Jedan od strijelaca za Herthu bio je i Vedad Ibišević.

Evropi se nadao i Stuttgart koji je gostovao u Minhenu protiv Bayerna i slavio sa 4:1, iako je Bayern nastupio u respektabilnom sastavu. Ipak, ova pobjeda biće samo utješna za ekipu Stuttgarta, s obzirom da su ”Švabe’ završile na sedmom mjestu, iza Leipziga.