ženski fudbal

Nemile scene u Goraždu, igračica Libera nokautirala protivnicu

zene fudbal (1)

Palo je osam golova, a bilo je i jako ružnih scena u režiji domaćih igračica

U baraž utakmici za ulazak u PLBiH, fudbalerke Sane iz Sanskog Mosta su sa 5:3 savladale Libero iz Goražda, pišu sportske.ba.

Palo je osam golova, a bilo je i jako ružnih scena u režiji domaćih igračica. Na samom kraju utakmice igračica Libera udarila je jednu od gostujućih igračica šakom u lice, nakon čega se igračica Sane srušila na zemlju. Konstatovano joj je puknuće arkade, a prebačena je u hitnu.

Naša Elmina je imala blaži potres mozga, ali sad je sve oke.
Za nekoliko minuta krenućemo kući.

Objavljuje ZF/NK Sana 2014 Sanski MostSubota, 25. srpnja 2020.

Cijelu utakmicu domaće igračice su igrale prljavo i jako nekorektno.

Gošće iz Sanskog Mosta su pokazale da su mnogo spremnije te na terenu to krunisali sa čak pet pogodaka. Nisu ih u nakani da pobijede spriječile ni sudije koje su blago rečeno bile 12. igrač domaćina. Čak dva penala dosuđeno je za domaću ekipu, a gostujućim igračicama podijeljeno je osam žutih i jedan crveni karton.

I klub iz Goražda oglasio se na svom Facebook profilu.

“Utakmica je bila veoma ‘prljava’, prvo od igračica Sane uz veliki pritisak trenera i službenog predstavnika gostujuće ekipe. U drugom poluvremenu naše cure su uzvratile istom mjerom tako da je u nekoliko situacija došlo do masovne tučnjave na terenu uz 15 žutih i 2 crvena kartona”, saopćili su iz Libera.

Golove za pobjedničku ekipu postigle su Mujagić (2), Golić, Jagurdžija i Saldum.

Prvu utakmicu za gošće iz Sanskog Mosta odigrala je i 14-godišnja Esma Blažević, koja je pružila odličnu partiju.