Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener zagrepčana

Nenad Bjelica: Dinamo se neće mijenjati ni protiv Manchester Cityja

dinamo

Puni smo samopouzdanja i ističemo kako vjerujemo u sebe. Vječiti smo optimisti i ne zadovoljavamo se s malim stvarima, rekao je trener zagrebačkog kluba

Fudbaleri zagrebačkog Dinama fenomenalno su otvorili nadmetanje u Ligi šampiona. Pred punim tribinama Maksimira sinoć sa 4:0 deklasirali Atalantu u susretu prvog kola grupe “C“ i tako najavili da su spremni za velike stvari ove sezone, prenosi Anadolu Agency (AA).

Naravno, Nenad Bjelica, tvorac snažnog Dinama nakon utakmice je sijao od sreće. Čak je najavio da će isti sistem igre i sa istim ambicijama ući i u duel sa Manchester Cityjem, prvim favoritom grupe.

“Htjeli smo ih iznenaditi, igračima sam rekao da nikome ne pričaju o tome. Tek u ponedjeljak smo s ekipom radili na tome. S obzirom na to da smo odradili jedan trening izgledalo je sjajno. Odigrali smo perfektnu utakmicu protiv sjajne ekipe koju smo ostavili bez pogotka“, istakao je trener Dinama za hrvatske medije i dodao:

“Puni smo samopouzdanja i ističemo kako vjerujemo u sebe. Vječiti smo optimisti i ne zadovoljavamo se s malim stvarima. Uvijek hoćemo pobjedu i znamo da je to moguće u svakoj utakmici. Pred nama je još puno napornog rada. Pokazali smo da se možemo nositi s velikim evropskim ekipama, kao što je Atalanta. Sedamdesetak minuta smo stvarno bili perfektni. Šaljemo poruku već 16 mjeseci da imamo igrače koji mogu igrati na najvišem nivou u Evropi. Naša filozofija igre i naša očekivanja neće se mijenjati čak ni kada budemo igrali protiv Manchester Cityja“, dodao je Bjelica.

U duelu sa Atalantom briljirao je Hrvoje Oršić, koji je postigao tri gola, dok je jedan dodao Marin Leovac. U drugom susretu grupe “C“ Manchester City je u gostima savladao Shakhtar Donetsk sa ubjedljivih 3:0.