Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Union Berlin

Nenad Bjelica preuzeo Bundesligaša koji igra u Ligi prvaka

bjelica berlin
Foto: Union Berlin

Union Berlin je prošle sezone završio četvrti, a sada je predzadnji sa samo sedam bodova iz 12 kola

Hvatski stručnjak Nenad Bjelica novi je trener njemačkog prvoligaša Union Berlina. Berlinski klub je nedavno smijenio Ursa Fischera i krenuo u potragu za novim trenerom. S druge strane, Bjelica je bez posla bio od početka oktobra kada je zbog serije loših rezultata dobio otkaz u Trabzonsporu nakon samo nekoliko mjeseci.

Fischer je Union Berlin vodio pet godina i od njega napravio hit-klub Bundeslige te izborio plasman u Ligu prvaka. Međutim, presudio mu je ovosezonski niz od devet poraza u Bundesligi i rano ispadanje iz Kupa. Union Berlin je prošle sezone završio četvrti, a sada je predzadnji sa samo sedam bodova iz 12 kola. U Ligi prvaka u skupini s Realom, Napolijem i Sportingom ima jedan osvojen bod u četiri kola.

Bjelica: Veselim se ovom izazovu

“Union je vrlo dobro vođen klub u jednoj od najboljih evropskih liga. Moj posao je izvesti ekipu iz teške faze i ponovno pokazati njihovu snagu. Veselim se ovom izazovu. Želim vidjeti dobro organiziran, aktivan i dominantan nogomet i igrače koji su spremni preuzeti odgovornost. Od sada ćemo zajedno raditi na tome”, rekao je Bjelica prilikom potpisivanja ugovora.

Bjelici će ovo biti prvi trenerski posao u nekoj od liga Petice. Ranije je u Italiji bio trener Spezije, ali u Serie B. Karijeru je izgradio vodeći austrijske klubove Karnten, Lustenau, Wolfsberger i bečku Austriju, a nakon Spezije bio je u Lech Poznanu, Dinamu, Osijeku i Trabzonsporu. U Unionu će debitirati u srijedu u ogledu Lige prvaka protiv Brage.

“Vjerujemo u Bjeličino iskustvo”

“U Nenadu Bjelici dobili smo iskusnog trenera koji je uspješno radio u raznim zemljama. On ima jasnu ideju kako želi voditi našu ekipu i kakav bismo nogomet trebali igrati. Dajemo mu povjerenje sa zadatkom da nas ponovno dovede do uspjeha. Bjelici i cijeloj ekipi želim dobar početak zajedničkog rada”, izjavio je Dirk Zingler, predsjednik kluba.

“Uvjeren sam da će se Nenad Bjelica sa svojim dugogodišnjim igračkim i trenerskim iskustvom dobro uklopiti u našu momčad. Učinit ćemo sve da popravimo sportsku situaciju i uspješno svladamo misiju ostanka u ligi. Veselim se ovoj suradnji”, poručio je sportski direktor Oliver Ruhnert.