Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

odličan posao

Nenad Bjelica produžio ugovor sa zagrebačkim Dinamom

bjelica

Iza Dinama pod vodstvom 47-godišnjeg Bjelice je evropska sezona za pamćenje

Nenad Bjelica danas je potpisao ugovor o produžetku saradnje sa Dinamom iz Zagreba. Tako će Bjelica i naredne dvije sezone sjediti na klupi šampiona Hrvatske, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Nadam se da ćemo svi zajedno, klub, igrači i navijači uspjeti u budućnosti podignuti Dinamo na još viši nivo iako letvica ni sada nije nisko postavljena. Ali, vjerujem da imamo dovoljno kvalitete i znanja da budemo još bolji. Za to nam treba puno rada, a treba nam i stabilan klub koji stoji iza nas, a sve to imamo. Vrlo sam ponosan što ću biti na čelu prvog tima, u klubu koji mi je dao šansu, veliko povjerenje. Jako mi je drago zbog toga i vjerujem da ću svojim radom uspjeti unaprijediti Dinamo u sljedeće dvije sezone“, rekao je Bjelica za zvaničnu internet stranicu zagrebačkog kluba.

Iza Dinama pod vodstvom 47-godišnjeg Bjelice je evropska sezona za pamćenje tokom koje su upisane pobjede protiv Fenerbahcea, Anderlechta i Viktorije Plzen. Osvojen je naslov šampiona čak šest kola prije kraja HNL-a. U finalu Kupa Hrvatske 22. maja “modri“ će se sastati sa Rijekom, pa imaju šansu osvojiti duplu krunu.

Bjelica je trenersku karijeru počeo 2007. godine u Karntenu, a potom je vodio Lustenau 07, WAC, bečku Austriju, Speziju i Lech Poznan. U Dinamo je došao u maju prošle godine.