Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skinuo ih je 11

Nepravda i heroj godine: Primio 10 golova jer je morao braniti

popov

Dječak na golu Rostova primio je 10 golova, ali je imao i čak 11 obrana

Denis Poopov, 17-godišnji golman ruskog prvoligaša Rostova, iako je primio 10 golova od Sočija na utakmici 23. kola, zaslužuje da mu se ime piše velikim slovima.

Također se mora istaknuti i nesportska svinjarija koju su izveli ruska Premier liga i Soči, klub protiv kojeg je Rostov morao igrati iako mu je pola prve ekipe zaraženo koronom, zbog čega ostatak seniorske ekipe mora biti u karanteni.

Neupućenima izgleda nevjerovatno kako je Rostov, koji se bori za Ligu prvaka, izgubio od davljenika Sočija, a posebno rezultatom 10:1 protiv kluba od kojeg je prije međusobnog susreta imao čak 14 bodova više.

Razlog ovakvog istorijskog debakla Rostova je što je prije utakmice šest njegovih prvotimaca bilo pozitivno na test za koronavirus, zbog čega je vodstvo lige naredilo da cijela ekipa i stručni štab moraju u izolaciju.

Rostov je molio Soči da zbog toga odgode utakmicu, ali suparnici i liga su to odbili. Zato je Rostov na teško gostovanje morao s U-18 ekipe.

I pružio je sjajan otpor. Već u 1. minuti poveo je golom Romanova. Međutim, ono što je slijedilo bilo je ružno za gledati. Do kraja utakmice seniori Sočija, nabrijani na borbu za opstanak, klincima s druge strane utrpali su deset komada.

Međutim, nogometna nepravda i trpanje godine imaju i heroja. To je Denis Popov. Dječak na golu Rostova primio je dakle 10 golova, ali je imao i čak 11 obrana. Najviše njih bila su sjajna skidanja zicera, 100-postotnih prilika, te čak jednog penala.