Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nermin Crnkić se izvinio navijačima FK Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva se plasirali u osminu finala Kupa BiH

Fudbaler Sarajeva i strijelac drugog gola na jučerašnjoj utakmici šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Bratstva Nermin Crnkić pojasnio je šta se dogodilo nakon što je postigao svoj prvijenac u dresu Bordo kluba.

Iz FK Sarajevo saopćeno je da je Crnkić proslavio pogodak na, za njega karakterističan način, otišavši prema istočnoj tribini, nakon čega su navijači Sarajeva negodovali.

– Izvinjavam se navijačima koji su se osjećali uvrijeđeni mojom reakcijom, nakon postignutog gola. Jednostavno, to je moj način proslavljanja gola i nisam imao nikakvu namjeru da nekoga uvrijedim – rekao je Crnkić.

Nakon analize događaja i obavljenih razgovora, pomoćni trener Sarajeva Senad Repuh istakao je da su u klubu razmišljali o njegovom nesmotrenom gestu.

– S naše pozicije je izgledalo ružno, ali nakon pogledanih snimaka, gdje je on ranije igrao, vidjeli smo da je to ustvari način njegovog radovanja. Čak sam i putem društvenih mreža dobio i neke poruke od navijača, koji su bili na istoku i koji su njemu sugerisali u toj poziciji da šutira prema golu što je učinio i postigao gol. On je tom gestikulacijom želio pokazati da je poslušao publiku, da ih čuje i da se raduje zajedno sa njima. Nažalost, jedan dio publike je to shvatio kao provokaciju – kaza je Repuh.

Dodao je da će disciplinska komisija FK Sarajevo odlučiti o mogućim sankcijama, saopćeno je iz sarajevskog kluba.