Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nesportski potez Ronalda kojeg su svi vidjeli, osim sudije (VIDEO)

ronaldo2

Real je jučer u 10. kolu Primere na Santiago Bernabeuu pobijedio Las Palmas 3:1 golovima Isca, Cristiana Ronalda i Jesea.

[yuzo_related]

Madriđani su igrali bez Karima Benzeme, Garetha Balea, Jamesa Rodrigueza, Keylora Navasa i Sergija Ramosa, a Luka Modrić izašao je na poluvremenu zbog problema s kukom, kako je objasnio Rafael Benitez nakon utakmice.

Kika Casilla zamijenio je Navasa i primio prvi gol na Bernabeuu, a Ronaldo je postao treći najbolji strijelac u historiji liga petica s ukupno 317 golova u dresovima Manchester Uniteda i Reala.

Ispred Cristiana Ronalda ostala su samo još dvojica. Na drugom je mjestu njemačka legenda Gerd Müller s 365 pogodaka u Bundesligi, a na prvom je legenda Tottenhama Jimmy Greaves.

Jimmy Greaves postigao je u engleskom prvenstvu 357 pogodaka igrajući za londonske klubove Chelsea, Spurse i West Ham, ali i za talijanski AC Milan za kojeg je zabio devet pogodaka 1961. godine. Tako je došao do brojke od 366 golova, samo jedan više od Müllera.

61155802-lista-najboljih-strijelaca-liga-petice

Portugalac se „istakao“ s još jednim potezom koji su prenijeli svi katalonski mediji dok su se madridski napravili „slijepima“.