Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nestorović objavio spisak igrača za utakmicu protiv Kazahstana

darko nestorovic

Selektor mlade nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Darko Nestorović objavio je spisak igrača za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Reprezentacija BiH kvalifikacije nastavlja 25. marta ove godine kada će u Astani gostovati selekciji Kazahstana.

Na spisku selektora Nestorovića nalazi se osamnaest igrača: Kenan Pirić (Sloboda), Goran Karačić (Zrinjski), Kerim Memija (Željezničar), Eldar Čivić (Slovacko, Češka Republika), Siniša Saničanin (Mladost Lučani, Srbija), Aleksandar Jovičić (Rudar Prijedor), Miloš Šatara (Mladost Lučani, Srbija), Amir Hadžiahmetović (Konyaspor, Turska), Damir Sadiković (Željezničar), Ajdin Redžić (Borac), Armin Ćerimagić (Gornik Zabrze, Poljska), Marin Popović (Čelik), Ćazim Suljić (Saint-Etienne, Francuska), Deni Milošević (Waasland-Beveren, Belgija), Miljan Govedarica (Sloboda), Riad Bajić (Konyaspor, Turska), Armin Hodžić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Amer Gojak (Dinamo Zagreb, Hrvatska).

Selektor reprezentacije je istakao da očekuje pozitivan rezultat u Kazahstanu.

– Pred nama je utakmica u Astani i prilika da se revanširamo Kazahstanu za poraz na stadionu „Asim Ferhatović Hase“. U tom susretu u Sarajevu vidjelo se da Kazahstanci imaju kvalitetan tim i niko sa njima nije lako izašao na kraj. Mi ćemo uraditi sve kako bismo ostvarili dobar rezultat. Ukoliko ponovimo igru iz prethodna meča sa Švajcarskom i Engleskom možemo očekivati bodove iz Kazahstana – rekao je Nestorović.

On se osvrnuo i na spisak, istakavši da će timu nedostajati Smail Prevljak koji je suspendovan zbog dva žuta kartona, kao i Haris Hajradinović kojem je istekao pasoš i još nije dobio novi.

– Karačić i Sadiković su imali povrede, ali sad su u trenažnom procesu i očekujemo od njih da pruže maksimum na ovom okupljanju – zaključio je.

Mladi reprezentativci BiH će se okupiti u nedjelju, 20. marta u hotelu „Park“ u Vogošći, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Reprezentacija BiH nalazi se na posljednjem mjestu “Grupe 9” s jednim osvojenim bodom iz četiri utakmice.