Nestorović: Reprezentativac BiH se mora zalagati za državni dres

darko nestorovic

Reprezentativac Bosne i Hercegovine ne smije sebi dozvoliti da se ne zalaže za dres sa državnim grbom i zato sam za utakmicu sa Švajcarskom šansu odlučio dati mnogim novim igračima, istakao je Darko Nestorović, selektor mlade reprezentacije BiH prilikom današnjeg objavljivanja spiska za neredni meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, javlja Anadolu Agency (AA).

Mladi bh. reprezentativci, nakon što su razočarali u susretu sa Kazahstanom, u kojem su u Sarajevu poraženi neočekivano rezultatom 1:2, te gubitka bodova i na gostovanju u Norveškoj (0:2), šansu za popravni ispit u kvalifikacijama tražit će u duelu sa Švajcarskom koji se igra 8. oktobra u Bielu.

„Nisam bio zadovoljan nakon otvaranja kvalifikacija i dva poraza, pogotovo onog od Kazahstana. Greške su sastavni dio igre, ali kako sam već rekao reprezentativac BiH se mora boriti za dres sa državnim grbom. Šansu su zato dobili novi i od svih sada očekujem puni doprinos. I pored toga, vjerujem da možemo napraviti pozitivan rezultat u Švajcarskoj, na način na koji je nas iznenadio Kazahstan, to jeste srčanom igrom“, rekao je Nestorović.

Za utakmicu sa Švajcarskom Nestorović je pozive uputio sljedećim igračima: Kenan Pirić (Sloboda Tuzla), Goran Karačić (Zrinjski Mostar), Kerim Memija (Željezničar), Haris Hajradinović (Gent – Belgija), Amir Hadžiahmetović (Željezničar), Miloš Šatara (Mladost Lučani – Srbija), Marin Popović (Čelik), Renato Gojković (Istra 1961 – Hrvatska), Deni Milošević (Beveren – Belgija), Smajil Prevljak (Red Bull Salzburg – Austrija), Aleksandar Jovičić (Rudar Prijedor), Eldar Čivić (FC Slovaco – Češka Republika), Siniša Saničanin (Borac Banja Luka), Damir Sadiković (Željezničar), Ajdin Redžić (Borac Banja Luka), Dino Bajrić (Kaiserslautern – Njemačka), Josip Čorkula (Široki Brijeg), Luka Menalo (Široki Brijeg), Armin Čerimagić (Gornik Zabrze – Poljska) i Kemil Festić (Albacete – Španija).

Na tabeli kvalifikacione grupe Engleska i Švajcarska sakupile su po tri boda iz po jednog meča, a isti broj bodova imaju Kazahstan i Norveška, ali uz meč više, dok je BiH posljednja, piše Anadolu Agency.