Fudbal

Golman Bayerna

Neuer: Igrači su na rubu izdržljivosti

11/11/2020

Zimska stanka u Bundesligi, koja je trajala mjesec, sada je skraćena na dvije sedmice, od 20. decembra do 2. januara

Golman Bayerna i njemačke nogometne reprezentacije Manuel Neuer (34) izjavio da su zbog zgusnutog rasporeda igrači na rubu izdržljivosti.

“Nikad nije bilo ovakve sezone i nadam se da to više nikad nećemo iskusiti. Zbog učestalih utakmica ni treninzi više nisu isti, neke stvari više nije moguće raditi na treningu. Nakon utakmice morate se regenerirati, malo radimo na taktici i potom završni trening uoči nove utakmice”, kazao je Neuer za njemačke medije, prenosi Hina.

Zbog pandemije koronavirusa protekla je sezona kasno završila, a to posebno vrijedi za Bayern, koji je posljednju utakmicu odigrao 23. avgusta, kada je u finalu Lige prvaka pobijedio PSG sa 1-0. U novu sezonu igrači Bayerna krenuli su već 18. septembra, kada je na rasporedu bilo 1. kolo Bundeslige. Dosad su odigrali 12 utakmica, a tome treba pridodati i reprezentativne obaveze.

Također, zimska stanka u Bundesligi, koja je trajala mjesec, sada je skraćena na dvije sedmice, od 20. decembra do 2. januara.

I njemački selektor Joachim Loew je kritizirao zgusnuti raspored:

“Raspored je pretrpan i to je preveliko opterećenje za nogometaše. Ako želimo da nam u proljeće sljedeće godine igrači dođu zdravi na reprezentativne pripreme uoči Eura, svi ćemo morati dati svoj doprinos, i ljudi koji su odgovorni za raspored utakmica, ali i treneri, koji će morati pažljivo dozirati minutažu”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.