Fudbal

"bild"

Neuer “otpilio” Salihamidžića

02/01/2020

Tokom prvenstvene pauze Bayernov sportski direktor Hasan Braco Salihamidžić pozvao Neuera na razgovor kako bi mu izložio klupski plan za iduću sezonu

Manuel Neuer za dva mjeseca navršava 34 godine, a u Bayernu je već osam i po godina.

Najbolji njemački klub ima spremnu zamjenu za Neuera.

Našao ju je na istom mjestu odakle je u ljeto 2011. doveo Neuera. Idućeg ljeta iz Schalkea u Bayern kao slobodan igrač dolazi Alexander Nübel, golman 11 godina mlađi od Neuera.

S obzirom na to, a uzimajući u obzir i da Neueru u ljeto 2021. ističe ugovor, Bild navodi da je tokom prvenstvene pauze Bayernov sportski direktor Hasan Braco Salihamidžić pozvao Neuera na razgovor kako bi mu izložio klupski plan za iduću sezonu.

Po njemu bi Neuer od ljeta trebao pripremati nasljednika tako da mu prepusti 15-ak utakmica tokom sezone. Prema pisanju spomenutog izvora, Neuer je decidirano to odbio i odgovorio kako nikome neće prepustiti nijednu utakmicu te da želi igrati sve mečeve iduće sezone, uključujući i prijateljske.

Neuer je tako i u klubu pokazao da se ne zna nositi s konkurencijom. Prošle godine izazvao je aferu odbijanjem prepuštanja mjesta na golu reprezentacije Njemačke suparniku Marc-Andreu Ter Stegenu.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.