Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neuer rođendan proslavio povratkom na trening

neuer

Njemački golman Manuel Neuer proslavio je 32. rođendan povratkom na trening Fudbalskog kluba Bayern Minhena prvi put od septembra prošle godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Neuer je napravio još jedan važan korak ka potpunom dugo očekivanom oporavku. Kapiten Bayerna je u utorak ujutru nakon dužeg vremena po prvi put trenirao. Golman je bez problema odradio dvije desetominutne sesija trčanja pod nadzorom Thomasa Wilhelmija, trenera zaduženog za kondiciju i rehabilitaciju igrača. Neuer je imao još jedan razlog da bude sretan, jer je u utorak proslavio 32. rođendan. Sretan rođendan od svih u klubu“, saopštili su iz Bayerna.

Neuer nije branio od septembra kada je tokom treninga pretrpio još jednu frakturu metatarzalne kosti u lijevom stopalu. Tako je obnovio povredu koju je zadobio krajem prošle sezone.

Neuer se nada da će se uspjeti vratiti na teren na vrijeme kako bi izborio mjesto u reprezentaciji Njemačke koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji od 14. juna do 15. jula ove godine.