Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

golman bavaraca

Neuer uputio teške kritike prema Bayernu: Kao da mi je neko iščupao srce

manuel-neuer

Neuer je u velikom intervjuu za The Athletic otkrio do koje mjere je bio razočaran kada je čuo da je Tapalović bivši

Bayern je odlučio da krajem januara otpusti Tonija Tapalovića koji je od ljeta 2011. godine bio trener golmana, a nije se očekivalo da će ovo do te mjere pogoditi klub.

Djeluje da ni u Bayernu nisu shvatali koliko je Tapalović bio blizak sa Manuelom Neuerom kog je ovo posebno pogodilo. Golman Bayerna je čak i kum Toniju, sinu Tapalovića.

Neuer je u velikom intervjuu za The Athletic otkrio do koje mjere je bio razočaran kada je čuo da je Tapalović bivši.

– Bio je to strašno jak udarac za mene. O njegovom otkazu u me obavijestili klupski zvaničnici. Stiglo je to niotkud. Za Tonija je takođe bilo iznenađenje. Nisam razumio što se događa. Jako me pogodilo. To je bila najbrutalnija stvar koju sam iskusio u karijeri. Kao da mi je neko iščupao srce, rekao je Neuer.

Nije se dugo čekalo da Oliver Kahn, predsjednik Bayerna, odgovori slavnom golmanu. Osudio je ovakve napade, ali čak i zaprijetio sadašnjem čuvaru mreže Bavaraca (koji doduše zbog povrede na skijanju neće braniti do kraja sezone).

– Ono što je Manuel rekao o Tapalovićevom odlasku nije dobro za njega kao kapitena, a ne predstavlja ni vrijednosti Bayerna. Osim toga, takve izjave dolaze u potpuno pogrešno vrijeme jer trenutno pred nama imamo niz jako bitnih utakmica, bila je prva poruka.

Zatim je uslijedila je i prijetnja Kahna.

– Neuer je lično pogođen, morate to da razumijete do određene mjere. Znali smo to čim smo mu saopštili odluku, nije je sjajno primio. Sličnu situaciju sam prošao 2004. u njemačkoj reprezentaciji. Sepp Maier se osjetio izdan od Saveza i otišao je. Bio sam razočaran i ljut, ali sam znao da je prioritet ekipe zajednički cilj. To mi je bilo važnije od ličnih osjećanja. I zato nisam javno istupao. Manuel je uradio suprotnu stvar. Imaćemo vrlo ozbiljan razgovor o tom potezu.