Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prekinuta utakmica

Neviđen haos: Masovna tuča igrača i navijača u Francuskoj, bilo je i nokauta

resize

Uvrede i provokacije na račun gostujućih igrača trajale su cijelu utakmicu, a situacija je kulminirala kad je Payet pokušao izvesti korner

Obračun navijača Nice i nogometaša Marseillea obilježio je utakmicu trećeg kola francuskog prvenstva, ali kompletan nogometni vikend u Evropi.

Susret je prekinut u 74. minuti nakon haosa koji su izazvali navijači Nice. Skupina navijača s južne tribine stadiona Allianz Riviera, na kojoj su smješteni najfanatičniji pripadnici navijačke skupine Nice, u 74. minuti je preskočila ogradu i željela se sukobiti s gostujućim nogometašima nakon što je Dimitri Payet odgovorio na provokacije koje su trajale čitavu utakmicu.

Uvrede i provokacije na račun gostujućih igrača trajale su cijelu utakmicu, a situacija je kulminirala kad je Payet pokušao izvesti korner. Tada su s tribine poletjele flaše i razni predmeti prema zvijezdi Marseillea, a kad im je on uzvratio, nastupio je pravi haos.

Navijači Nice uspjeli probiti ogradu i utrčati na teren kako bi se fizički obračunali s Payetom, ali zaštitari i igrači Nice uspjeli su ih nekako zaustaviti.

Ipak, do fizičkog sukoba je došlo. Jedan član Marseillea je nokautirao podivljalog navijača Nice, a trener gostiju Jorge Sampaoli u bijesu je tražio nekoga od navijača Nice da ga napadne. Payet i ostali igrači Marseillea su ga jedva uspjeli smiriti, ali onda je u centar sukoba upao legendarni bivši igrač Marseillea Basile Boli, prenosi Index.

Čovjek koji je golom u finalu Lige prvaka protiv Milana 1993. Olympiqueu donio naslov prvaka Evrope na sve je moguće načine pokušavao doći do nekoga od domaćih navijača u želji da se sukobi s njim. Ipak, zaštitari su ga uspjeli nekako smiriti prije nego li su igrači i članovi gostujućeg sastava napustili travnjak.

Nakon višeminutnog naguravanja zaštitara, navijača Nice, nogometaša i osoblja obje ekipe, sudac Bastien je obje ekipe poslao u svlačionice i prekinuo dvoboj.

U trenutku prekida domaća ekipa je vodila 1:0, a pogodak je postigao Danac Kasper Dolberg u 49. minuti. Nakon toga se neko vrijeme čekao povratak igrača, ali na teren su izašli samo igrači Nice. Sudac je nakon čekanja igrača Marseillea koji su se otuširali i odlučili da neće izaći na teren sudio kraj pa je izgledno da će ova utakmica biti upisana 3:0 za Nicu.

Kako piše Radio Monte Carlo, a to dokazuju i fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama, bilo je i krvi. RMC navodi da su navijači Payetu ogrebali leđa, a Matteo Guendouzi i Luan Peres su nakon utakmice pokazali kako su ih gušili.