Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

igrali sa 12 igrača

Neviđen propust Bayerna na utakmici protiv Freiburga: Prijeti li im oduzimanje pobjede?

bayern tw

Njemački mediji već pišu da bi ovo moglo da košta Bavarce pojbede

Ekipa Bayerna je savladala Freiburg u gostima 4:1. I ništa tu nije neobično i bilo je očekivano da se ovakav rezultat i desi, međutim moguće je da će za zelenim stolom Bavarci izgubiti taj meč. Naime, oni su nekih 15 do 20 sekundi imali 12 igrača na terenu zbog zabune oko izmjene.

Niklas Sule i Marcel Sabitzer su ušli u 85. minutu utakmice i trebalo je da zamijene Corentina Tolisoa i Kingsleya Comana. Coman je međutim ostao na terenu jer su pored aut linije prikazali njegov stari broj 29. Francuz od ove sezone nosi 11 na leđima, a to je zaboravila menadžerka Bayerna Katline Kruger koja je dala instrukciju da na semaforu za izmjenu piše 29.

Coman nije napustio teren i tako je Bayern igrao sa 12 igrača neko vrijeme.

“Niki Sule je ušao i primijetio sam da niko nije izašao. Onda je meč nastavljen i prvo sam prebrojao igrače i onda sam to rekao sudiji. Da nisam to uradio mislim da ne bi uočio“, rekao je fudbaler Freiburga Nico Schlotterbeck.

Njemački mediji već pišu da bi ovo moglo da košta Bavarce pojbede. Dobro je po njih što je sve ovo trajalo kratko i što nisu recimo u tom periodu dali gol. U Freiburgu su rekli da će razmisliti o tome da li će uložiti žalbu, a za to imaju rok do ponedjeljka. Samo ukoliko ulože žalbu onda će se sportski sud Fudbalskog saveza Njemačke baviti ovom temom. U suprotnom ostaje 4:1 za Bayern, prenosi Sportklub.