Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

izbacio ih olympiacos

Neviđena drama u zadnjim sekundama utakmice, Arsenal je ispao iz Europa lige (VIDEO)

aub arsenal

Iako su Englezi iz Pireja donijeli pobjedu 1:0 te u Londonu zaigrali u najjačem sastavu, Grci su pobijedili 2:1 nakon produžetaka i senzacionalno otišli u sljedeću fazu takmičenja golom u 120. minuti

Olympiacos je priredio jednu od najvećih senzacija Europa lige posljednjih godina izbacivši Arsenal na Emiratesu u šesnaestini finala.

Iako su Englezi iz Pireja donijeli pobjedu 1:0 te u Londonu zaigrali u najjačem sastavu, Grci su pobijedili 2:1 nakon produžetaka i senzacionalno otišli u sljedeću fazu takmičenja golom u 120. minuti.

Ponovno je zaspala dobrana Topnika komičnom reakcijom u najvažnijem mogućem momentu, a o promašaju Pierre-Emericka Aubameyanga u 123. minuti dugo će se pričati.

Arsenal u 2020. pod vodstvom Mikela Artete nije imao nijedan poraz u svim takmičenjima, a lanjski finalist Europa lige polagao je velike nade u ovom takmičenju budući da pobjednik ide izravno u Ligu prvaka.

Arsenal je u teškoj borbi za četvrto mjesto u Premiershipu pa ne iznenađuje što je Arteta u ovom meču koristio udarnih 11.

Nakon što je prvo poluvrijeme okončano bez golova, šok za Arsenal dogodio se u 53. minuti kada je stoper Pape Abou Cisse pogodio za vodstvo Grka.

Ubacio je bivši francuski reprezentativac Mathieu Valbuena, a Cisse je neometano i snažno zakucao za vodstvo grčke ekipe.

Tih 1:0 odvelo je dvoboj u pola sata produžetaka. Arsenalov kapiten Pierre-Emerick Aubameyang u 113. prekrasno zabija za izjednačenje nakon što je Gabriel Martinelli ubacio s desne strane.

Činilo se da je Arsenal sredio pitanje prolaska, a onda je po ko zna koji put kiksala njihova obrana.

U 120. minuti s desne strane je ubacio Masouras, utrčao je Youssef El Arabi i nečuvan između izgubljenih Arsenalovih stopera Sokratisa i Davida Luiza pogodio u mrežu Bernda Lena za totalnu senzaciju u Londonu.

Uzalud je David Luiz dizao ruku tražeći ofsajd od italijanskog suca Davida Masse, Marokanac je bio spretniji i brži te pogodio za istorijski uspjeh Olympiacosa.


I onda, vrhunac drame u 123. minuti, 30 sekundi izvan sučeve nadoknade drugog produžetka.

Aubameyangu uz puno sreće stiže lopta na šest metara, ostaje sam i treba samo pogoditi za 2:2 i izbacivanje Grka. Međutim, promašuje baš cijeli gol na očaj Arsenalovih navijača.