Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neville: Ko god je Matića prodao Unitedu trebao bi dobiti otkaz

matic manchester

Phil Neville, nekadašnji fudbalski reprezentativac Engleske, smatra da je osnovni problem Chelseaja u ovoj sezoni odlazak Nemanje Matića. Neville, koji je tokom karijere nosio dres Manchester Uniteda i Evertona, smatra da onaj ko je odlučio da proda Matića “crvenim đavolima“ treba dobiti otkaz u Chelseaju, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Plavci” su sinoć u četvrtom kolu grupe C doživjeli debakl na gostovanju kod Rome, izgubivši rezultatom 0:3, a Neville je u izjavi za britanske medije bio brutalno iskren, te otkrio u čemu je, po njegovom mišljenju, problem aktuelnog šampiona Engleske.

“Šta je krenulo loše za Chelsea? Jedna riječ, Matić. To je tako jednostavno zaključiti. Trenutak kada su prodali Matića bio je velika greška. Kada su imali Matića ispred, a N'Golo Kantea iza, imali su zaštitu. Ko god je donio tu odluku, mora da dobije otkaz. To je jedna od najgorih odluka koju sam ikada vidio u Premier ligi”, kazao je Neville i nastavio:

“Ako bi pitali igrače Chelseaja koga bi željeli vratiti, odgovor bi bio Matića. Chelsea ga je zamijenio nekim ko bi trebao raditi njegov posao Tiemoueom Bakayokom, ali on nije igrač koji može držati sredinu terenu. Nisu zamijenili Matića. Nikada ga ne bih pustio da ode iz kluba, okovao bih ga za zidove trening centra.”

Uskoro Matić će ponovo zaigrati na Stamford Bridgeu, ali će biti na suprotnoj strani u dresu Manchester Uniteda. Naime, u nedjelju u derbiju 11. kola Premier lige sastaće se Chelsea i United, a ta utakmica bi mogla odrediti budućnost menadžera “plavaca” Antonija Contea.