Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nevjerica na Old Traffordu: Procurio prvorazredni trač o Giggsu

van gaal65

Navijače Manchester Uniteda poprilično je uzbudila informacija kako pomoćni trener Louisa Van Gaala, legendarni Ryan Giggs, napušta klupu Crvenih đavola i preuzima onu škotskog velikana Celtica.

Ova 42-godišnja legenda Manchester Uniteda i Premier lige cijelu je svoju karijeru proveo u dresu Uniteda u kojem je bio jedan od kreatora dominacije Manchester Uniteda na Ostrvu. Giggs je u svojoj karijeri osvojio 13 naslova prvaka Premier lige, četiri FA Kupa tri liga Kupa i dvije Lige prvaka.

Nakon što je 2014. godine svoje kopačke objesio od klin, u navijačkom taboru Crvenih vragova pojavila se želja da njihova legenda preuzme klupu voljenog kluba. Kako Manchester United ne igra u skladu sa očekivanjima, za što navijači glavnog krivca vide u Louisu Van Gaalu, njihova želja sve je veća.

Međutim, jučer se pojavila glasina kako Giggs napušta Manchester United i preuzima klupu Celtica. Giggs jučer nije sjedio na klupi Uniteda koji je s 3:0 slavio protiv Stoke Cityja u 24. kolu Premier lige i odmah je pukla glasina kako Velšanin preuzima Celtic u sljedećih 48 sati.

Međutim, ta glasina, odnosno trač, ubrzo je demantovana iz kluba koji je poručio da Giggs ne ide u Celtic, a kasnije je novinar BBC-a Simon Stone otkrio kako Giggs nije bio na utakmici zbog bolesti u porodici.

Ali, ova situacija potegla je jedno drugo pitanje. Naime, mediji pišu kako je do ove glasine došlo i zbog toga što Giggs gaji razmišljanje da neće preuzeti Manchester United u skorijoj budućnosti.

Uz to, Pep Guardiola na ljeto preuzima Manchester City i to je malo pokvarilo planove Giggsu.

Iz razloga što Manchester United sad neće htjeti riskirati uzeti nekog neiskusnog trenera jer tako najverovatnije ne bi bio konkurentan svom gradskom rivalu. Kako bilo, biti će zanimljivo vidjeti koliko će biti strpljenje Giggsa u budućnosti.