liga prvaka

Nevjerovatni Iličić na sablasnoj Mestalli potvrdio istorijski uspjeh Atalante

ilicic (1)

Zanimljivo je da ovo istorijski plasman i za Atalantu i za RB Leipzig, prvi nastup u nokaut fazi LP u klupskoj istoriji

U utorak navečer odigrane su uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka između Valencije i Atalante te Leipziga i Tottenhama, javlja Anadolu Agency (AA).

Trener Leipziga Julian Nagelsmann postao je najmlađi trener u istoriji Lige prvaka koji je svoju ekipu odveo dalje u dvomeču nokaut faze. Nagelsmann je u istoriju LP ušao s 32 godina i 231 dan.

RB Leipzig je preko Marcela Sabitzera poveo u 10. minuti. Sabitzer timu dao još jedan razlog za slavlje kada je u 21. minuti povećana prednost. Emil Forsberg na listu strijelaca upisao se u 87. minuti.

Utakmica odigrana na Red Bull Areni završena je rezultatom 3-0. U utakmici odigranoj 19. februara slavio je Leipzig (1-0).

Utakmica između Valencie i Atalante na Estadio de Mestalli odigrana je pred praznim tribinama, a Atalanta je sjajno počela.

Josip Iličić u trećoj minuti je izveo penal po sredini gola po podu i poveo za Atalantu. Ipak, Valencia je preko Kevina Gameira izjednačila u 21. minuti.

Iličić je samo nekoliko minuta prije kraja prvog poluvremena izveo penal i upisao drugi pogodak.

Gameiro je u 51. minuti izjednačio na 2-2.

Ferran Torres je u 67. minuti poveo za Valenciju, ali je Iličić u 71. minuti postigao hat-trick. Iličić je četvrti pogodak upisao u 82. minuti. Prije Iličića samo su još tri igrača u istoriji Lige prvaka zabili četiri gola u jednoj utakmici nokaut faze. Lionel Messi (dva puta), Mario Gomez i Robert Lewandowski.

U utakmici odigranoj 19. februara Atalanta je slavila s 4-1. Zanimljivo je da ovo istorijski plasman i za Atalantu i za RB Leipzig, prvi nastup u nokaut fazi LP u klupskoj istoriji.