Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Francuska

Neymar dobio tri utakmice suspenzije zbog napada na navijača

neymar

Nakon što je Rennes pobijedio PSG poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca Neymar je ljutito reagovao prema navijaču koji je snimao i verbalno provocirao igrače

Fubaler Pais Saint-Germaina Neymar dobio je tri utakmice zabrane igranja zbog napada na navijača tokom ceremonije dodjele medalja na finalu Kupa Francuske, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon što je Rennes pobijedio PSG poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca Neymar je ljutito reagovao prema navijaču koji je snimao i verbalno provocirao igrače dok su se penjali uz stepenice da preuzmu medalje za drugo mjesto. Drugi igrači PSG-a, uključujući Gianluigi Buffona i Marca Verrattij, također su bili meta verbalnog provociranja od strane iste osobe, ali su je ignorisali.

Zabrana igranja stupa na snagu u ponedjeljak što znači da Neymar neće igrati za PSG u posljednje dvije prvenstvene utakmice, ali će morati propustiti i Superkup Francuske, koji će igrati šampion i pobjednik Kupa 3. augusta ove godine.

Neymar je ranije suspendovan za tri utakmice u takmičenjima pod okriljem Evropske fudbalske federacije (UEFA), jer je preko društvenih mreža vrijeđao sudiju koji je dosudio penal za Manchester United u osmini finala Lige šampiona. PSG je eliminisan iz Lige šampiona, a Neymar kažnjen, iako u tom susretu nije ni igrao.