Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Katalonski mediji

Neymar na pragu povratka u Barcu, ostale samo formalnosti do transfera?

neymar

Neymar će povući tužbu protiv Barcelone, pristat će na smanjenu plaću, a na Barceloni je sada da s Parižanima dogovori iznos odštete

KatalonskiSport danas na naslovnoj stranici donosi informaciju da je Barcelona dogovorila povratak Neymara te da su preostali samo posljednji koraci kako bi se finalizirao transfer.

Klub i nogometaš se slažu, Neymar će povući tužbu protiv Barcelone, pristat će na smanjenu plaću, a na Barceloni je sada da s Parižanima dogovori iznos odštete.

Barca ne želi platiti oko 200 miliona eura koliko PSG traži. Barcelona može platiti 100 miliona eura i kao dio dogovora dati Philippea Coutinha, dok Real za Neymara nudi 130 miliona i Garetha Balea ili Jamesa Rodrigueza.

Brazilac se nedavno dovodio u vezu i s Manchester Unitedom, PSG ga je navodno ponudio engleskoj momčadi. Francuski prvak navodno je u zamjenu za Paula Pogbu ponudio Neymara koji se razišao s klupskom upravom, a predsjednik PSG-a mu je javno poručio da može ići, ali United je to odbio pa je Barcelona ponovno prva opcija.

Sport dodaje da je Neymar trenutno u Brazilu, gdje je u toku Copa America, ali da se krije od javnosti pa još nije bio ni na jednoj utakmici svoje reprezentacije. Podsjetimo, najbolji brazilski igrač propušta južnoameričko prvenstvo zbog povrede zgloba koju je dobio u jednoj od pripremnih utakmica.