Neymar: Nadam se da će Messi ostati u Barceloni

messi – neymar

Dvije od tri velike zvijezde Barcelone Luis Suarez i Nymar produžili su ugovor s klubom. Brazilski as je u oktobru produžio saradnju s Barcom do ljeta 2021. godine, a javno je izrazio nadu da će uskoro isto učiniti i Lionel Messi, treća i najveća zvijezda katalonskog diva, javlja Anadolu Agency (AA).

“Nadam se da će Messi ostati s nama u Barceloni. Očekujem da će uskoro potpisati novi ugovor”, rekao je Neymar za brazilske medije.

Josep Maria Bartomeu, predsjednik Barcelone, nedavno je kazao da su pregovori sa Messijem tek počeli, te da očekuje da će se oni uspješno završiti na obostrano zadovoljstvo.

Barcelona je poslije 16 odigranih kola La Lige na drugom mjestu sa tri boda manje od najvećeg rivala Real Madrida, koji ima utakmicu manje.

“Vrlo sam zadovoljan mojim igrama u dosadašnjem toku sezone, bez obzira što sam dao malo golova. I to će doći prirodno. Veoma sam zadovoljan što sam asistirao, jer želim pomoći timu na najbolji mogući način”, istakao je reprezentativac Brazila.

Barcelona sezonu u La Ligi nastavlja 8. januara kada će gostovati kod Villarreala. Neymar je u 13 prvenstvenih utakmica ove sezone postigao četiri gola.