neobičan izbor

Neymar objavio gdje bi volio završiti karijeru, mnogi su iznenađeni

neymar-mbappe

Naglasio je da će igrati nogomet dok ne postane preopterećen, te dodao da s PSG-om ima ugovor do 2025. godine, kada će napuniti 34 godine

Neymar, zvijezda brazilske nogometne reprezentacije i francuskog PSG-a, izjavio je da bi krajem karijere volio igrati u američkoj MLS ligi.

Kako je kazao 30-godišnjak u podcastu “Fenomenos” sa legendom brazilskog nogometa Ronaldom, karijeru želi okončati u SAD, a ne u Brazilu.

– Tamošnje prvenstvo je kratko. Imao bih tri mjeseca odmora, rekao je Neymar u šali i dodao da bi u SAD volio igrati barem jednu sezonu, a mogao bi i više.

Naglasio je da će igrati nogomet dok ne postane preopterećen, te dodao da s PSG-om ima ugovor do 2025. godine, kada će napuniti 34 godine, prenosi mlssoccer.

Nogometaše ljetos očekuje Svjetsko prvenstvo u Kataru, na kojem je Neymar za favorite pored Brazila postavio reprezentacije Francuske, Njemačke, Argentine i Španije.

Osvrnuo se i na pogoršane odnose brazilskih navijača i njihove reprezentacije, te naveo da je “žalosno da igra u generaciji gdje reprezentacija ljudima više nije toliko bitna”.