Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neymar: Odbio sam PSG, Messi ni s novim imidžem nije neki ljepotan

neymar1

Brazilski reprezentativac Neymar potvrdio je da je od predsjednika PSG-a Nasira Al Khalifija dobio ponudu da pređe u taj francuski tim, ali da ju je odbio, jer je izuzetno sretan u Barceloni, javlja Anadolu Agency (AA).

Povodom potpisivanja novog marketinškog sporazuma sa kompanijom Gillette, koja je jedan od sponzora Barcelone, Neymar je danas održao konferenciju za novinare na kojoj je istakao da je sretan i da trenutno ni ne razmišlja o odlasku iz Barcelone.

Neymar nije htio pak odgovoriti na pitanje da li mu je PSG nudio plaću od 40 miliona eura po sezoni.

Brazilski golgeter je kazao da bi, kada bi bio u poziciji, promijenio mnogo pravila u fudbalu, a prvo bi ukinuo zabrane igračima koje se odnose na način proslavljanja pogotka.

neymar

“Prvo bih promijenio ta pravila o proslavljanju pogotka. Ranije su proslave bile bolje kada su igrači skidali dresove. Sada nakon postignutog pogotka odmah moraš trčati ka centru igrališta, ili te sudija kazni”, kazao je Neymar.

Ističući da je najveći san kao igrač ostvario kada je prvi put nastupio u dresu brazilske reprezentacije, Neymar je kazao kako trenutno ne želi ništa jer ima dovoljno svega što želi.

“Nema cijene ona radost kada sam porodici i mlađoj sestri kupio prvu kuću. Sada igram za reprezentaciju Brazila, a i Barcelonu. To je bio moj san i uvjeren sam da ćemo i ove godine biti dobri i nastaviti osvajati trofeje”, kazao je Neymar.

Naglasivši da je ponosan da je bio dio brazilske reprezentacije koja je ovog ljeta u Riju osvojila olimpijsko zlato, Neymar je kazao da u Riju nije bio lider, već samo jedan od reprezentativaca svoje nacije.

Komentirajući promjenu imidža saigrača Lionela Messija koji je nedavno ofabao kosu i pustio bradu, Neymar je šaljivo kazao da “može i bolje” i da “Messi i dalje nije neki ljepotan”.

“Na terenu se dobro slažem sa Messijem. Smatram da je dobar igrač i sa njim je lako igrati. Razumijemo kretnje i namjere jedan drugog. Nemamo problema ni kada su slobodni udarci u pitanju, tu smo Messi, Luis Suarez i ja. Mi smo pravi saradnici i Messi zna kada nam treba prepustiti izvođenje slobodnjaka”, kazao je Neymar.

Na upit da li je zadovoljan brojem 11 kojeg nosi na dresu Barcelone, Neymar je kazao da mu je taj dres sretan, a da je ponosan da zna da ga je prije njega nosio i rumunski as George Hagi, kojeg lično ne poznaje, ali za kojeg zna da je bio veliki fudbaler.

Novinari su Neymara pitali da li namjerava da poslije igračke karijere krene u trenerske vode, a on je kratko odgovorio da mu ta ideja “nije ni na kraj pameti”.