Nakon povrede

Neymar: Plakao sam dva dana

neymar

Prvi put kada sam se povrijedio rekao sam sebi da ću ići na operaciju i da ću se oporaviti što je prije moguće. Nisam bio tužan, kazao je Neymar

Brazilski fudbaler Neymar izjavio je da je nakon loma metatarzalne kosti u desnom stopalu u januaru ove godine plakao dva dana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog povrede koju je zadobio u utakmici Kupa Francuske protiv Strasbourga sjajni napadač biće izvan terena do aprila. Radi se o istoj povredu koju je pretrpio u februaru prošle godine, ali se uspio oporaviti do Svjetskog prvenstva, koje je održano prošlog ljeta u Rusiji.

“Ovoga puta sam ima dosta problema da pređem preko toga. Proveo sam dva dana kod kuće plačući. Prvi put kada sam se povrijedio rekao sam sebi da ću ići na operaciju i da ću se oporaviti što je prije moguće. Nisam bio tužan“, kazao je Neymar za brazilske medije.

Prošle godine Neymar se vratio fudbalu tri mjeseca nakon operacije. Ovoga puta medicinsko osoblje Paris Saint-Germaina odlučilo se za konzervativnu metodu liječenja frakture, kako Brazilac ne bi morao na drugu operaciju.

PSG je nakon Neymarove povrede, koju je zadobio 23. januara, objavio da će mu za oporavak trebati najmanje deset sedmica. To znači da će propustiti i revanš osmine finala Lige šampiona protiv Manchester Uniteda. No, PSG je i bez Neymara nadomak četvrtfinala, jer je u prvom susretu na Old Traffordu slavio sa 2:0. Revanš je na programu 6. marta na pariskom Parku prinčeva.