Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bojkotuje treninge

Neymar se ponaša bezobrazno, svjesni su toga i u PSG-u

neymar2

Podsjetimo, Neymar je najavio da će ako ne bude pomaka u razgovorima s Barcelonom, vrijeme PSG-ovih priprema provesti u štrajku

Barcin predsjednik Josep Bartomeu prošle sedmice rekao je da Neymarov povratak trenutno nije klupski prioritet, te da je Ousmane Dembele bolji igrač od njega, a Brazilac je danas pokazao da još nije odustao od transfera na Camp Nou.

Naime, Neymar nije došao na trening ekipe, a nije ni kontaktirao klub da objasni svoj nedolazak, javio je PSG danas putem saopćenja na svojoj službenoj stranici.

Brazilcu sada slijedi finansijska kazna zbog kršenja pravila kluba, a jasno je kako ovim želi iznuditi odlazak iz kluba. Također, izvjesno je i kako će ga PSG pustiti jer ne žele nesretnog nogometaša u svlačionici, isticali su to nekoliko puta.

Podsjetimo, Neymar je najavio da će ako ne bude pomaka u razgovorima s Barcelonom, vrijeme PSG-ovih priprema provesti u štrajku kako bi natjerao čelnike kluba da ga puste u Barcelonu, a sada je tako i postupio.

Istu stvar napravio je i Griezmann u Atletico Madridu, također zbog transfera u Barcelonu, ali ne da iznudi odlazak jer on je izvjestan, već zato da pokaže kako se više ne smatra članom te ekipe. Njemu će klub odrezati 200.000 eura kazne, a za Neymara još nije poznat iznos.