Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neymar se pozdravio sa saigračima i napustio trening Barcelone

neymar_copa_del_rey

Brazilski fudbaler Neymar ispoštovao dogovor sa klubom i pojavio se jutros u Barceloninom trening kampu Ciutat Esportiva.

Međutim, prema navodima španskih medija tamo se zadržao tek 43 minute i potom svojim automobilom napustio trening centar, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema istim izvorima Neymar se pozdravio sa saigračima i rekao im da ima namjeru napustiti klub. Nešto kasnije došla je i potvrda iz Barcelone, koja je objavila da je brazilski napadač izrazio želju da napusti klub, nakon čega mu je trener Ernesto Valvedre dopustio da napusti trening ekipe.

Ovim je postalo izvjesno da će Neymar, za kojeg se već danim piše kako će preći u Paris Saint-Germain, prihvatiti ponudu iz “grada svjetlosti“ i potražiti novi izazov u karijeri. Ukoliko se transfer zaista realizuje Neymar će postati najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji fudbalara, jer pariški klub treba uplatiti 222 miliona eura obeštećenja Barceloni. Navodno Neymar će zarađivati 30 miliona eura godišnje, i to nakon plaćenog poreza.

Neymar je u Barcelonu stigao 2013. godine i od tada odigrao 186 zvaničnih utakmica i postigao 105 golova. U dresu reprezentacije Brazila nastupio je 77 puta uz 52 pogotka.