Fudbal

bez kazne

Neymarov transfer u Barcelonu školski je primjer korupcije i prevare?!

08/07/2020

Barcelona je Neymara, tako je tvrdila, platila 57 miliona eura, no pokazalo se kako je cijeli transfer stajao katalonski klub više od 92 miliona

Santos je 2015. godine podnio zahtjev CAS-u tražeći 61.2 miliona eura odštete, nakon što je Barcelona isplatila određenu sumu novca Neymarovom ocu i porodičnoj kompaniji N&N prije nego što je dovela Neymara.

“CAS je utvrdio da je ugovor između Santosa i Neymara raskinut međusobnim dogovorom i da Barcelona nije prekršila sporazum o transferu kada je plaćala dodatne takse igračevom ocu i kompaniji N&N”, objavila je Barcelona.

U izjavi se dodaje da je CAS-u naložio Santosu plaćanje pravne naknade Barceloni u iznosu od 20.000 švicarskih franaka.

Neymarov transfer iz Santosa u Barcelonu bio zasut pravnim problemima, što je transfer dovelo do Vrhovnog suda u Španiji koji je pokrenuo istragu o prijevari i korupciji protiv igrača. Međutim, do sada niko nije odgovarao za bilo šta.

Barcelona je Neymara, tako je tvrdila, platila 57 miliona eura, no pokazalo se kako je cijeli transfer stajao katalonski klub više od 92 miliona, pa je Vrhovni sud presudio kako je Barca oštetila državu za 9,1 milion eura.

Neymar je za Barcelonu igrao četiri godine osvojivši osam trofeja prije nego što je u ljeto 2017. godine za rekordnih 222 miliona eura preselio u PSG.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.