Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ni iduće sezone nećemo gledati Old Firm derbi

motherwell rangers

Nogometaši Glasgow Rangersa nisu se uspjeli plasirati u elitni rang škotskog nogometa nakon što su izgubili obje utakmice finala dodatnih kvalifikacija protiv Motherwella.

Podsjećamo, Rangers je u prvom susretu izgubio na svom travnjaku s 1:3, a danas je na Fir Parku, pred oko 9.000 gledatelja poražen s 0:3.

[pull_quote_right]Regularni dio sezone završili su na trećem mjestu škotskog Championshipa i izborili dodatne kvalifikacije[/pull_quote_right]

Strijelci za Motherwell bili su Marvin Johnson (52.), Lionel Ainsworth (70.) i John Sutton (93. iz penala).

Rangers je zbog finansijskih problema u julu 2012. godine izbačen u četvrtu ligu. U godinama koje su uslijedile najtrofejniji škotski klub se uspio vratiti do druge lige, a ove sezone je imao priliku vratiti se u elitno društvo.

Regularni dio sezone završili su na trećem mjestu škotskog Championshipa i izborili dodatne kvalifikacije. Međutim, zapeli su na posljednjoj prepreci i iduće sezone ponovo će igrati u drugom razredu škotskog nogometa.

No, utakmica će, osim neuspjeha Rangersa biti upamćena po užasnim scenama na samom kraju, zbog koji će oba kluba biti žestoko kažnjena od strane škotskog Saveza.

Škotska policija najavili je istragu i pregledavanje snimaka sramotnih scena koje su se desile na kraju susreta, a koje su rezultirale crvenim kartonima za defanzivca Rangersa Bilela Mohsnija i igrače Motherwella Lee Erwina i Frasera Kerra.

rangersi

Sve se desilo nakon posljednjeg sudačkog zvižduka, kada je Mohsni gurnuo Erwina, a zatim ga udara šakom u lice. Prethodno ga je napadač Motherwell gurnuo nakon razmjene uvreda.

U sve su se umiješali i navijači koji su uletjeli u teren da proslave uspjeh Motherwell, a obračun su igrači nastavili i u tunelu.