Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

39.000 eura po minuti

Ni Messi, ni Ronaldo, a ni Neymar: Ovo je najskuplji igrač na planeti

kiolasinac (2)

Centralni vezni se emotivnom porukom na twitteru oglasio i obznanio da u ovih preostalih nekoliko sedmica neće više nastupati zbog ozljede

Znate ono kad se najplaćenijim nogometašima svijeta zbroji koliko zarade dok spavaju, koliko po satu, minuti, sekundi? I, šta mislite, ko je najskuplji za svoj klub? Da pogađate do sutra, ne biste dali tačan odgovor! Jer nije to ni Neymar koji zaradi 66 eura po minuti, ni Cristiano Ronaldo kojega Juventus plaća 57 eura po minuti, a nije ni Messi sa svojih 56 eura po minuti.

Najskuplji nogometaš je – Suarez! Ali ne Urugvajac Luis Suarez, ubojiti Barcelonin napadač nego njegov prezimenjak Denis koji je u januaru iz Barce došao u Arsenal na posudbu. A najskuplji je jer su mu Topnici dosad isplatili 3.7 miliona eura, od čega 2.9 miliona odmah na potpisu, a još mu svake sedmice na račun legne 63.500 eura plaće. I to za – 95 minuta igre!

Pritom Španac nije uspio niti jednom biti u prvih 11 Arsenala tokom ovih nekoliko mjeseci. Ukupno je od 18 mogućih utakmica, zaigrao u njih šest, a kad se gleda samo Premier liga – četiri nastupa s klupe i bijednih 67 minuta igre…

Da stvar bude gora, to je to što se tiče ove sezone. Centralni vezni se emotivnom porukom na twitteru oglasio i obznanio da u ovih preostalih nekoliko sedmica neće više nastupati zbog ozljede.

“Nakon niza medicinskih konzultacija, zaključak je da više ne mogu forsirati stvari i da je potrebno započeti oporavak, a to nije moguće raditi usporedo s igranjem takmičarskog nogometa. Žao mi je što se sav trud i žrtva Arsenala oko mene nije naposljetku isplatila, ne mogu vam opisati koliko sam ljutit, ali zdravlje mi je na prvom mjestu”, poručio je Suarez.

Ispada da je Arsenal Suareza platio 647 eura po sekundi igre, odnosno 39.000 eura po minuti nastupa!

Messi je prošle sezone odigrao 4.468 minuta. Barca ga plaća nekih 29.4 miliona eura godišnje pa Argentinčeva minuta na terenu košta otprilike 6.500 eura, što je i dalje šest puta manje od Suareza! Cristiano od ove sezone u Juveu ima 30 miliona eura godišnje, a dosad je u sezoni odigrao 3.376 minuta što je blizu 9.000 eura po minuti igre.

Neymar je zbog suspenzija i ozljeda još i najbliže Arsenalovom “pehu”. Uz godišnju plaću od 35 miliona eura i samo 2.081 minutu dosad na travnjaku, Brazilac je na prosjeku od 17.000 eura po minuti. Ali i dalje ni blizu Suareza…