Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

serija a

Nije ugodno u Rominom taboru: Vi ste plaćenici, sramotite klub!

dzeko fiorentina

Subotnji remi s Fiorentinom u Firenzi (1:1), drugi uzastopni nakon prošlosedmičnog s Napolijem u Napulju (1:1), naljutio je navijače kluba čiji dres nosi naš Edin Džeko

Roma je u predsezoni sa šampionskom ambicijama najavljivala pohod na prvu prvenstvenu titulu nakon 17 godina, odnosno četvrtu u klupskoj istoriji (1942., 1983., 2001.).

Međutim, Roma već nakon 11. kola Serije A za vodećim Juventusom kaska 15 bodova. Čak je i gradski rival Lazio s pet bodova više bolje pozicioniran.

Uprkos potrošenih više od 130 miliona eura i kapitalnim pojačanjima u vidu Stevena Nzonzija, Javiera Pastorea i Justina Kluiverta u proteklom ljetnom periodu, prošlosezonski polufinalist Lige prvaka nikako da prestane posrtati.

Subotnji remi s Fiorentinom u Firenzi (1:1), drugi uzastopni nakon prošlosedmičnog s Napolijem u Napulju (1:1), naljutio je navijače kluba čiji dres nosi naš Edin Džeko. Ponajviše zbog ispodprosječne prezentacije koja je očigledno, prema reakciji navijača, bila nedostojna klupskog renomea. Roma je bila nadomak poraza, ali je kapiten Alessandro Florenzi u 85. minuti uspio poravnati rezultat za četvrti ligaški remi.

Prema pisanju italijanskih medija, Romini su navijači pri ukrcaju u voz za povratak u Rim uzvikivali psovke i parole uvredljivog sadržaja vrijeđajući klupsku upravu i ekipu. Pod posebnom su paljbom kritika bili predsjednik James Pallotta, izvršni direktor Mauro Baldissoni i sportski direktor Monchi.

Navijači rimskog kluba igračima su, pak, zamjerili nedovoljno zalaganje. Prema procjenama italijanske štampe, Rominih stotinjak navijača na peronu firentinske željezničke stanice u kontinuitetu je skandiralo: “Vi ste plaćenici, sramotite klub!”

Pred Romom su u novembru na rasporedu dueli s CSKA Moskvom i Real Madridom (Liga prvaka) te Sampdorijom i Udineseom (Serie A). Četiri utakmice da se barem djelomično iskupi svojim navijačima.