Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nike spreman pomoći Realu da dovede Neymara

NEYMAR111

Nike se odlučio uključiti u veliku utrku za najskupljeg igrača svijeta, ali samo zato što u tome vide ogroman profit.

Neymar je nenadano završio tekuću sezonu nakon teške povrede stopala koja će ga van terena držati nekoliko mjeseci.

Brazilac se tako oprostio s dresom Paris Saint-Germaina, barem što se tiče 2017./2018. kampanje (možda i zauvijek?), a njegov cilj tako je postao oporaviti se prije Mundijala u Rusiji koji nam je sve bliže.

Trenutno vrijeme provodi na rehabilitaciji u svom rodnom kraju te prema navodima brojnih medija, više se nema namjeru vraćati u francusku prijestolnicu.

Njegov veliki transfer u Grad Svjetlosti nije prošao prema planu – niti su ga tamo prihvatili kao glavnu zvijezdu, niti se takmiči na najvišem nivou u Evropi, a domaće prvenstvo ne daje mu dovoljan užitak kako bi tamo ostao do kraja ugovora. Rješenje za taj problem je – transfer.

Ipak, nema mnogo klubova koji bi mogli platiti cijenu od najmanje 300 miliona (a i više) za supertalentovanog 26-godišnjaka, ali među potencijalnim kupcima spominju se Real Madrid, Manchester United te iznenađujuće – Barcelona.

Neymar se pokajao i sada traži oprost u Barceloni, ali i povratak na Camp Nou
Šeici u Parizu znaju da Neymar neće ostati čak niti kad bi mu povećali plaću te su upravo zbog toga navodno spremni pregovarati, a sada se u cijelu priču ubacio i Nike.

Nike i Adidas jedni su od najvećih konkurenata u svijetu mode te već dugi niz godina sponzoriraju najbolje svjetske klubove. Nike je u suradnji s Barcelonom i Manchester Cityjem, dok je Adidas u timu Real, United i Chelsea. Španski As izašao je danas s pričom kako je američka kompanija ponudila Kraljevima posao koji je gotovo nemoguće odbiti.

Naime, Nike bi platio dio transfera aktuelnom prvaku Evrope te im pomogao dovesti Neymara u klub ukoliko oni raskinu ugovor s Adidasom i prijeđu u Nike.

Osim toga, ponudili bi Realu i mnogo bolji ugovor od onog kojeg im je na stol stavio Adidas. Njemački dostavljač opreme Los Blancosima plaća oko 40 miliona eura po sezonu, dok Barca od Nikea zaradi 105 miliona fiksno, a još 50 može kroz bonuse.

Ukoliko ovo stvarno prođe i Real pristane te raskine suradnju sa svojim trenutnim sponzorima, što nije nemoguće i vidjeli smo to u prošlosti (op.a. Chelsea i Milan), Neymar bi na Bernabeu mogao stići već ovog ljeta, a ne 2019. godine.