Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatski stručnjak

Niko Kovač više nije trener Wolfsburga, poslao je poruku vodstvu kluba i igračima

niko kovač
Foto: Pixsell/Arhiv

Direktor kluba Marcel Schäfer obavijestio je Kovača o rastanku u subotu navečer, a javno izašao s odlukom jutros

Niko Kovač više nije trener Wolfsburgasaopćeno je iz kluba. Klub je donio odluku nakon poraza u 26. kolu Bundeslige na domaćem terenu protiv Augsburga rezultatom 1:3.

Time je ova ekipa nastavila katastrofalni niz od 11 utakmica bez pobjede. Njemački mediji su već sedmicama kritikovali stručnjaka iz Hrvatske.

Direktor kluba Marcel Schäfer obavijestio je Kovača o rastanku u subotu navečer, a javno izašao s odlukom jutros. S prvim trenerom klub napuštaju i njegovi pomoćnici, Robert Kovač i Aaron Briggs.

-Nakon poraza od Augsburga i analize igre i trenutne situacije donijeli smo odluku o raskidu saradnje. Žalimo zbog takvog razvoja događaja, ali vjerujemo da je ovo ispravan potez kojim će ekipa dobiti potreban impuls. Zahvaljujemo Niki Kovaču, njegovom bratu Robertu i Briggsu i želimo im sve najbolje u budućnosti na ličnom i profesionalnom planu – rekao je Schäfer.

Kovač razočaran

Kovač je na oproštaju od kluba zahvalio čelništvu, istaknuo dobar odnos koji su imali i izrazio žaljenje jer nije uspio pokrenuti ekipu.

“Imali smo odnos pun povjerenja, profesionalizma i ugodno smo surađivali. Zahvalni smo. Osobno sam razočaran što unatoč obećavajućem početku nismo uspjeli. Ekipi, klubu i navijačima želimo sve najbolje do kraja ove sezone i u budućnosti”, rekao je Kovač.

Kovač, bivši lektor hrvatske reprezentacije i trener koji je s Eintrachtom i Bayernom osvajao titule u Njemačkoj, u Wolfsburg je stigao iz Monaca 2022. godine. Vodio je klub u 66 utakmica s prosjekom od 1.30 osvojenih bodova. Ostavio ga je na 14. mjestu prvenstvene tabele.