Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon saobraćajke

Niko od igrača i članova stručnog štaba Veleža nije ozlijeđen

velez nesreca
Detalj sa lica mjesta / FOTO: avaz.ba

Na putu su doživjeli saobraćajnu nesreću u kojoj je učestvovao putnički automobil

Fudbalski klub Velež Mostar saopćio kako niko od igrača i članova stručnog štaba nije ozlijeđen u saobraćajnoj nesreći u mjestu Srednje kod Sarajeva koja se dogodila u subotu na njihovom putovanju prema Srebreniku.

“FK Velež obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje kluba da su igrači i stručni štab svi u najboljem redu i bez ikakvih ozljeda”, objavili su iz kluba na svojoj Facebook stranici.

Naime, Rođeni su danas putovali prema Srebreniku gdje ih sutra očekuje utakmica 20. kola m:tel Premijer lige BiH protiv FK Tuzla City.

Međutim, na putu su doživjeli saobraćajnu nesreću u kojoj je učestvovao putnički automobil.

“Na sreću, Rođeni su prošli bez ikakvih ozljeda, dok u putničkom automobilu, prema dosadašnjim informacijama, ima ozlijeđenih osoba. Ovim putem želimo ozlijeđenima u nesreći poželjeti brz oporavak”, naveli su iz FK Velež.

“Nesreća se dogodila u 15:15 sati. Šest osoba je povrijeđeno u ovoj nesreći. Radi se o pet odrasilih i jednom dijetetu”, potvrdili su iz MUP-a KS.

Na lice mjesta odmah su stigli hitna pomoć i vatrogasci, jer je jedna osoba ostala zaglavljena u putničkom automobilu koji je slovenačkih registarskih tablica. U MUP-u Kantona Sarajevo kažu da još nemaju informacije o stepenu povreda povrijeđenih osoba.

Trenutno se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.