Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Niko u karijeri nije imao bolje učitelje od njega

romeu treneri

Zaista je teško naći igrača koji je učio od toliko vrhunskih trenera, kao što je to slučaj s Oriolom Romeuom.

Naime, u dosadašnjoj karijeri, Romeu je imao pet “učitelja” koji su osvajali titule prvaka Evrope.

Smijem se kad neko kaže da je uspjeh Luisa Enriquea i trostruka kruna slučajnost i da je samo bio na pravom mjestu u pravo vrijeme

Ovaj Španac izdanak je kultne Barcine La Masije. Za vrijeme boravka u Barceloni trenirao je s prvim timom, pod palicom Pepa Guardiole. Za to vrijeme igrao je za drugi tim Barce, koji je s klupe tada vodio Luis Enrique.

Potom je otišao u londonski Chelsea i tamo zatekao Andrea Villas-Boasa (osvajača Lige Evrope), koji je ubrzo dobio otkaz. Nakon njega, redom su se u Chelseaju na klupi mijenjali Rafa Benitez (LP s Liverpoolom), Roberto Di Mateo (LP s Chelseajem) i Jose Muorinho (LP s Portom, Realom i Interom), sve treneri koji su osvajali Ligu prvaka.

Njegov sadašnji trener Ronald Koeman u Southamptonu nije osvajao ni titulu prvaka Evrope, ni titulu namijenjenu pobjedniku Lige Evrope. No, jeste kao igrač i to je dao gol koji je Barci donio prvu evropsku titulu (‘92. protiv Sampdorie).

romeu1

Romeu kaže da je za njega najbolji Luis Enrique.

“Niko nije tako posvećen. On je radio individualno sa igračima, meni je neumorno pokazivao snimke Busketsa, mnogo sam napredovao kada mi je bio trener. Usadio nam je radne navike, kontrolisao svaki aspekt života. Zato se smijem kad neko kaže da je uspjeh Luisa Enriquea i trostruka kruna slučajnost i da je samo bio na pravom mjestu u pravo vrijeme. On je najveći radnik koga sam sreo”, pun je divljenja Romeu za bivšeg učitelja.

Ne bi bilo iznenađenje da Oriol jednog dana, kada završi nogometnu karijeru, postane vrhunski trener. Jer, učio je godinama od najboljih!