Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nikola Kalinić sve bliže prelasku u Milan

kalinic

Hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić, prema navodima italijanskih medija, u četvrtak će doputovati u Milan kako bi konačno završio prelazak iz Fiorentine, javlja Anadolu Agency (AA).

Milan već mjesecima traži napadača, a izgleda kako ga je pronašao u Kaliniću koji će doći na San Siro u transferu koji će vjerovatno iznositi 25 miliona eura plus određeni bonusi.

Kalinić je ranije dogovorio svoje uslove četverogodišnjeg ugovora sa Milanom, prema kojem bi zarađivao tri miliona eura po sezoni. Hrvatski fudbaler je bio velika želja Vicenza Montelle, trenera Milana. Transfer je sve izvjesniji i zbog činjenice da će kolumbijski napadač Carlos Bacca iz Milana vjerovatno otići u španski Villarreal.

Kalinić je u Fiorentinu stigao 2015. godine iz ukrajinskog Dnjipra. Tokom karijere, koju je počeo u splitskom Hajduku, igrao je još za Pulu, Šibenik i Blackburn Rovers. Za “viole“ je u dvije sezone odigrao 84 zvanične utakmice i postigao 33 gola. U dresu reprezentacije Hrvatske nastupio je 36 puta uz 14 pogodaka.