Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nikolić i Bevab novi igrači Željezničara

nikolic i bevab34

Novi igrači Fudbalskog kluba Željezničar, Stevo Nikolić i Dino Bevab, predstavljeni su danas na konferenciji za medije u Sarajevu.

Nikolić, koji igra na poziciji napadača, prošlu sezonu je proveo u redovima Zrinjskog iz Mostara s kojim je osvojio titulu prvaka.

– Obećavam da ću na terenu proliti i posljednju kap znoja i nadam se da ću sa Željezničarom, kao i ostalim bh. klubovima u kojima sam igrao, osvojiti titulu prvaka – izjavio je Nikolić.

U napadu će mu glavni konkurent biti Ivan Lendrić sa čijim igrama je upoznat i vjeruje da je zdrava konkurencija uvijek dobra za ekipu.

Bevab je došao u Željezničar nakon sedam godina provedenih u redovima zagrabačke Lokomotive u kojoj je započeo karijeru. Nekadašnji mladi bh. reprezentativac naglašava da je oduvijek bio navijač ekipe s ”Grbavice”, te da se nada uspjesima u svom novom timu.

– Nakon sedam godina dolazim u svoj grad, u ekipu za koju navijam. To vam dovoljno govori o mojim osjećanjima. Drago mi je što sam dio projekta evropske Grbavice i nadam se da će ovaj tim ostvariti dobre rezultate. U proteklom periodu su me mučila određene povrede, ali sada sam spreman da na terenu dam sve od sebe – rekao je Bevab.

Novi igrači trofejnog bh. kluba potpisali su dvogodišnje ugovore, a odmah će se priključiti pripremama ekipe koja se nalazi na Kupresu.