Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Josep Pep Guardiola

Nisam u City došao da osvojim Ligu šampiona

pep guardiola

Došao sam da bi moj tim igrao kao što igra u posljednjih 20 mjeseci. Zato sam došao ovdje, da igram kako želim i, naravno, da bih volio da osvojim Ligu šampiona, rekao Guadiola

Josep Pep Guardiola, menadžer Manchester Cityja kazao je da u engleski klub nije došao da osvoji Ligu šampiona, nego da stvori tim koji će igrati kako igra u posljednjih 20 mjeseci, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pred “građanima“ je u srijedu uvečer revanš susret četvrtfinala Lige šampiona protiv Tottenhama. Londonski klub iz prve utakmice ima prednost 1:0.

“Znam da ljudi kažu da sam došao da osvojim Ligu šampiona, ali iskreno nisam došao da bih osvojio Ligu šampiona. Došao sam da bi moj tim igrao kao što igra u posljednjih 20 mjeseci. Zato sam došao ovdje, da igram kako želim i, naravno, da bih volio da osvojim Ligu šampiona“, kazao je Guardiola.

Dodao je da voli pritisak koji ga gura naprijed i tjera da pobjeđuje, te da u četvrtfinalu nije mnogo velikih klubova.

“Bio sam u velikom klubu Bayernu i nakon tri sezone sam osvojio sve osim Lige šampiona. Bio je to veliki neuspjeh. Prihvatam to i znam to. Moram živjeti s tim, ali nije to tako veliki problem. Mnogo velikih klubova nije u ovoj fazi Lige šampiona, tako da je jako važno kako se nosite s tim 11 mjeseci. Zato sam mnogo puta rekao da je Premier liga, za mene, najvažnija titula.“

Revanš utakmica četvrtfinala Lige šampiona između Manchester Cityja i Tottenhama igraće se u srijedu uvečer u 21 sat na stadionu Etihad.