Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

borac - velež

Ništa novo u Premijer ligi BiH: Cirkus u režiji sudije Miloša Gigovića

gigovic

Ovako suđenje je bruka za sudijsku organizaciju. Bruka za nogomet. Za NSBiH

Nakon što je večeras Borac savladao Velež 2:0 u Premijer ligi BiH, ostale su brojne kritike na suđenje.

Banjalučki Borac ima nekoliko vrsnih pojedinaca i s pravom pretendira na poziciju koja vodi u Evropu. Međutim, ono što je radio sudija Miloš Gigović, najmanje je potrebno Borcu. Medveđa je to usluga klubu, pišu Sportske.ba.

Sve što nisu mogli Ziljkić, Zakarić, Vojinović, uradio je pristrasni Gigović.

Ne sjećamo se da je Velež u sat igre napravio manje prekršaja, a da su više kažnjeni. Gigović je pokazao pet žutih i jedan crveni karton. Bilo je to nedovoljno, pa je “Giga” kaznio kartonom i Feđu Dudića.

Premda nije bilo “materijalne povrede pravila nogometne igre”, s te strane bilo je sve u duhu “fair playa”.

No, na terenu je Gigović jednoj ekipi sve dozvoljavao, a goste je kažnjavao kad god bi ugrozili suparnički gol. Zaustavljao je Veležove akcije, prijetio isključenjem, ukratko sramno odsudio.

Ovako suđenje je bruka za sudijsku organizaciju. Bruka za nogomet. Za NSBiH. Kada javnost pogleda sve sporne situacije Komitet za sudije u NSBiH naći će se pred izazovom. Kazniti Gigovića ili ga nagraditi dobrom ocjenom i poslati jasnu poruku.

Velež organizacijski, po igračkom kadru, dobro vođen od strane Feđe Dudića, ima sve adute da se bore za Evropu. Međutim, uz ovakvo suđenje, ako bi im još koji put sudio Gigović, Veležu je upitan opstanak u Premijer ligi, pišu Sportske.ba.