Vratio se Španac

Ništa od Džekinog transfera: Alvaro Morata stigao u Juventus

morata juve

Juve ga sada dovodi kao paničnu kupnju, jer se bliži kraj preloznog roka, a očajnički mu treba napadač

Alvaro Morata (27) nakon četiri godine vratio se u klub u kojem je igrao najbolje u karijeri.

To ga je dirnulo toliko da se rasplakao. Juventus je u dva poslije ponoći na društvenim mrežama objavio snimke i fotografije uz statuse “Cia Alvaro!” i “Morata se vratio u grad!”

Slika na kojoj Morata sa suzama u očima pozdravlja brojne navijače i novinare na torinskom aerodromu sakupila je više od milion lajkova na Instagramu italijanskog prvaka.

Španac se dvije sezone sjajno snalazio u Juventusu kao drugi špic, iza Carlosa Teveza. Igrao je tako dobro da je Real iskoristio otkupnu klauzulu u ugovoru o prodaj Morate u Juve, te ga od italijanskog prvaka vratio za 30 miliona eura.

Juve ga sada dovodi kao paničnu kupnju, jer se bliži kraj preloznog roka, a očajnički mu treba napadač.

Navodno je propao transfer bh. reprezentativca Edina Džeke, kojeg su već svi vidjeli u dresu Juventusa. Kako pišu italijanski mediji, Juventus više nije mogao čekati eventualni dogovor napadača Arkadiusza Milika sa Napolijem i Romom, a čiji dolazak u Romu bi “oslobodio” Džeku da ode u Juventus.

Tako će italijanski prvak Atleticu posudbu Morate platiti devet miliona eura, a sljedeće sezone ima priliku otkupiti njegov ugovor za 45 miliona eura. Uz to, postoji i opcija da Morata još jednu sezonu ostane u Juventusu na posudbi.