Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ništa od HSV-a, Alen Halilović ipak ostaje u Španiji

alen halilovic barca

Alen Halilović sljedeću će sezonu provesti na posudbi u Sportingu iz Gijona, objavili su danas španski mediji.

Za radio “Cope Asturias” vijest o Halilovićevom odlasku na posudbu u Sporting potvrdio je njegov menadžer Zoran Stojadinović, a njegove je riječi prenio i sportski dnevnik naklonjen Barci, El Mundo Deportivo.

[pull_quote_right]Barca je od HSV-a tražila da Halilović mora igrati barem 60 posto utakmica [/pull_quote_right]

“Dok na papiru ne budu svi potpisi, posao nije dovršen, ali sve zainteresirane strane su pristale na posudbu, pod uslovom da igrač prođe liječnički pregled. Potpis će vjerovatno biti finaliziran u petak, ako ne bude nekih problema, a ne vidim zašto bi ih bilo”, izjavio je Stojadinović.

Prema dostupnim podacima, Sporting bi Haliloviću trebao isplaćivati minimalnu zajamčenu plaću za igrače koji nastupaju u španskoj Primeri, a ostatak bi podmirivala Barcelona.

Halilović je dugo bio na meti Sportinga, ali se hrvatski veznjak nadao posudbi u neki od jačih evropskih klubova. Kao moguće destinacije spominjani su engleski i njemački klubovi, a najbliže se dogovoru stiglo u pregovorima s HSV-om. No, trener hamburškog kluba Bruno Labbadia nije bio spreman garantovati da će Halilović imati određenu minutažu (navodno, Barca je tražila da Halilović mora igrati barem 60 posto utakmica), što je bio jedan od Barceloninih uslova.

Za razliku od Labbadije, trener Sportinga Abelardo Fernandez razgovarao je s Halilovićem i objasnio mu da će u njegovoj koncepciji igre imati značajnu ulogu.

Halilović bi trebao postati treće ovoljetno pojačanje Sportinga, nakon što su u Gijon već stigli Omar Mascarell iz Real Madrida i Tony Sanabria iz Rome.