Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Niželigaš očitao lekciju tuzlanskoj Slobodi

sloboda simin han

Nogometaši Sloge iz Simina Hana, koji se pripremaju za kvalifikacije za ulazak u Prvu federalnu ligu, očitali su pravu lekciju ekipi igrača koji su došli na probu u tuzlansku Slobodu, među kojima i četvorici stranaca.

U kontrolnoj utakmici večeras je Sloga na Tušnju pred oko 300 gledatelja pobijedila kandidate za dres Slobode čak sa 4:0. Drugoligaš iz Simin Hana dominirao je svih 90 minuta susreta, a golove su postigli Mehić u 32., Ibrahimović u 34. (11 m), te Mešić u 75. (11 m) i 87. minuti.

U sastavu Slobode bila su dva Kamerunca, te Nigerijac i Senegalac, dok su ostali igrači bili iz bh. klubova. Sudeći prema viđenom, mali su izgledi da će ijedan od novih igrača ostati na Tušnju.

Sloboda u petak, 10. juna, počinje pripreme i odmah putuje u Kupres, te će najvjerovatnije pojačanja morati tražiti tokom boravka u Kupresu i kasnije u termama Čatež u Sloveniji.

Današnjoj kontrolnoj utakmici nije prisustvovao trener Husref Musemić, koji je još na odmoru, te su ekipu igrača na probi vodili njegovi pomoćnici Nedim Omerović i Amir Spahić.